13 грудня виконавчий комітет Черкаської міської ради вніс зміни до Програми надання підтримки внутрішньо переміщеним особам та/або евакуйованим особам у м.Черкаси на 2022 рік. Термін дії програми продовжили на 2023 рік і передбачили ще низку заходів.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Для облаштування додаткових місць для проживання ВПО та/або евакуйованих осіб планується провести капітальний ремонт двох будівель по вул. В’ячеслава Чорновола та вул. Кобзарській. За особистою пропозицією міського голови Анатолія Бондаренка до цього переліку додали також будівлю непрацюючого дитячого садочка по вул.30-річчя Перемоги.

Також програмою передбачається забезпечення внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб, які прибуватимуть до м. Черкаси вперше, одноразовою натуральною допомогою (продуктами харчування та засобами гігієни).

Для забезпечення умов для інтеграції таких осіб планується створити мультидисциплінарну мобільну команду. Вона складатиметься з психолога, соціального працівника, юриста, медика та надаватиме допомогу постраждалим від воєнних дій у форматі мобільності у місцях локалізації ВПО шляхом виїздів до таких місць.

Ще одним заходом, передбаченим у програмі, є ремонт у відділенні тимчасового проживання, яке функціонує на базі терцентру надання соціальних послуг м.Черкаси.

«У зв’язку з збільшенням кількості осіб похилого віку та осіб з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб, які на сьогодні прибувають до м. Черкаси, виникла необхідність у розширенні цього відділення для тимчасового розміщення таких осіб. Для цього необхідно провести ремонт приміщень та придбати меблі, побутову техніку та інше обладнання та інвентар», – пояснив директор департаменту соціальної політики Євгеній Данченко.

Також у наступному році планують створити належні умови для денного догляду, трудової та фізичної реабілітації осіб з інвалідністю з числа ВПО та евакуйованих осіб. Відповідальним за реалізацію цих заходів визначили центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Жага життя».

«З початку повномасштабного вторгнення росії на територію України Черкаси стали новим домом для тисяч людей з постраждалих регіонів. Міська влада Черкас робила і надалі робитиме усе можливе для того, щоб люди, які тікають до нас від жахів війни, відчули турботу та затишок у нашому місті», – наголошує міський голова Анатолій Бондаренко.