За принципової позиції прокурорів Черкаської обласної прокуратури Черкаським апеляційним судом залишено без змін вирок першої інстанції щодо сільського голови одного із сіл Звенигородського району за отримання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За вироком суду встановлено, що посадовець, використовуючи надану йому владу, з корисливих мотивів одержав від підприємця неправомірну вигоду в розмірі 10 000 гривень за прийняття виконавчим комітетом сільської ради рішення про дозвіл на розміщення реклами на території села та укладення договору оренди рекламних щитів.

Обвинуваченого засуджено до покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій строком на 2 роки.

Не погодившись із таким вироком, сторона захисту оскаржила його в апеляційному порядку.

Прокурором доведено законність вироку місцевого суду, а тому Черкаський апеляційний суд залишив його без змін, а скаргу сторони захисту – без задоволення. Вирок набрав законної сили.