Із серпня цього року в Україні діє онлайнплатформу Державний аграрний реєстр, яка відкрита для реєстрації всім українським аграріям. Відповідно до затверджених переліків отримувачів фінансової підтримки через реєстр, виплати отримають майже 900 агровиробників Черкащини на 75,8 млн грн.

Про це інформують в Департаменті агропромислового розвитку Черкаської ОВА, передає ChesnoNews.

Загалом, агровиробники, зареєстровані в ДАР, зможуть подати заявку на отримання державних субсидій, цільових, субсидованих кредитних програм, а також позик і технічної допомоги від ЄС та інших міжнародних донорів.

Також через ДАР Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) та Мінагрополітики  реалізують отримання аграріями гуманітарної допомоги у вигляді засобів тимчасового зберігання зерна (рукавів) місткістю 200 тонн. Майже півтори тисячі таких рукавів отримали 98 суб’єктів нашої області.

Крім того, ФАО та Мінагрополітики оголосили про прийом заявок через Державний аграрний реєстр на отримання 105 комплектів допоміжної техніки Один комплект техніки включатиме завантажувач, розвантажувач та 2 причепи бункери-перевантажувачі. Техніка буде надаватися з розрахунку один комплект на завантаження не менше 292 рукавів.

Окрім цих програм на сьогодні оголошено конкурс на одержання субгранту для впровадження нових технологій зрошення, започаткованого USAID АГРО. Діяльність за цим субгрантом передбачає розробку та реалізацію 2-х пілотних проектів для організацій водокористувачів у Одеській та Черкаській областях.

Ці програми планують продовжити й наступного року.