Відбулася 34-та сесія Черкаської міської ради. На розгляд депутатів виносилося близько півсотні галузевих та 143 земельних питання.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Серед основних – прийняття бюджету на 2023 рік. Завдяки вчасно проведеній значній підготовчий роботі профільних департаментів міської ради та депутатів, головний фінансовий документ міста прийняли одноголосно.

Згідно з документом, дохідна частина бюджету становитиме 4 154 364 326 гривень. Видатки бюджету громади, згідно з проєктом рішення, становитимуть 4 153 433 495 гривень. На реалізацію міських та регіональних програм передбачили 1 253 092 177 гривень.

Серед захищених видатків будуть оплата праці працівників бюджетних установ, нарахування на заробітну плату, придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів, забезпечення продуктами, оплата комунальних послуг та енергоносіїв, обслуговування місцевого боргу, питання соціального забезпечення, поточні трансферти місцевим бюджетам, оплата послуг з охорони комунальних закладів культури, підготовка кадрів закладами фахової передвищої та вищої освіти, забезпечення осіб з інвалідністю технічними й іншими засобами реабілітації та виробами медичного призначення для індивідуального користування, оплата енергосервісу.

Також депутати більшістю голосів затвердили міську цільову програму реалізації заходів цивільного захисту населення на 2023-2026 роки. Проголосували за утворення міського управління цивільного захисту, яке необхідно Черкасам в умовах воєнного стану.

Підтримали затвердження міської цільової програми сприяння співвласникам багатоквартирних будинків у підготовці житлового фонду до опалювального сезону в умовах воєнного стану на 2022-2023 роки. Ним, зокрема, передбачена компенсація з бюджету вартості генераторів для людей, які мешкають у будинках з ІПТ чи вище 10 поверхів. Компенсацію передбачили для житлових будинків будь-якої форми власності – ОСББ, ЖБК і якими керують управлінські компанії.

Більшістю голосів ухвалили питання, які стосуються підвищення енергоефективності й зменшення споживання енергоресурсів у Черкасах, впровадження програми «Цифрове місто», соціальної підтримки пенсіонерів та внутрішньо переміщених осіб, внесли відповідні зміни до Комплексної програми соціальної підтримки захисників та захисниць нашої держави.

Проголосували за перейменування майже сотні вулиць, провулків, алей і скверів Черкас, запропонованих топонімічною комісією та які пройшли громадське обговорення.