Оптичний приціл – це виріб, що використовується військовими у вирівнюванні або прицілюванні зброї, геодезичних приладів або інших предметів на око. Оптичний пристрій дозволяє користувачеві бачити зображення точки прицілу в тому ж фокусі, що і ціль. До них відносяться телескопічні приціли та відбивні (або “рефлекторні”).

У найпростішому вигляді оптичний приціл зазвичай складається з двох компонентів, передньої і задньої прицільних частин.  

Оптичні приціли – види пристроїв

Ми розглянемо деякі види прицілів, які в останній час найпопулярніші:

  • Рефлекторні приціли з червоною крапкою. Цей тип прицілу складається з світлодіода та колімуючого дзеркала. Світлодіод відображає зображення червоної точки, яке сфокусовано в нескінченності і частково відбивається в очі стрілка. В результаті стрілець бачить віртуальну червону крапку, що знаходиться над наміченою ціллю. 
  • Голографічні рефлекторні приціли. У цих оптичних прицілах використовується 3D-голограма, що проектується на око. На відміну від прицілів з червоною крапкою, голографічна сітка завжди знаходиться в тій же оптичній площині, що і зображення цілі, отже, стрілку не потрібно перефокусовуватися з сітки на ціль і назад, і прицілювання стає простіше. 
  • Телескопічні приціли, також відомі як приціли для гвинтівок або пістолетів, – це збільшувальний приціл оптичний, призначений для полегшення роботи на великі відстані. Технічна частина включає в себе систему лінз. Передня частина прицілу містить лінзи, які збирають світло, відбите від цілі. Зазвичай ці лінзи сконструйовані таким чином, щоб пропускати лише певні типи світла. Це робиться для того, щоб зменшити відблиски і забезпечити надходження максимальної кількості світла. Потім світло потрапляє в центральну частину прицілу, де оптичне зображення повертається до нормального вигляду правильною стороною вгору. Нарешті, світло проходить через лінзу у другій оптичній площині, де додається зображення прицільної сітки, і потрапляє в око стрільця з ближнього кінця прицілу. 
  • Призматичні оптичні приціли Львів технічно дуже схожі на телескопічні, але їх оптична система простіша завдяки використанню спеціальних призм замість серії лінз. Вони легше і компактніше, але мають істотний недолік: фіксований рельєф очей. На відміну від інших типів прицілів, ваше око повинно знаходитися на певній відстані від прицілу. В іншому випадку ви просто не зможете побачити прицільну сітку і правильно прицілитися. 

З якими типами регулювання оптичний приціл купити

Оптичний приціл купити Львів може мати кілька елементів управління регулюванням:

  • управління фокусуванням на окулярному кінці прицілу – призначене для отримання чіткого зображення об’єкта і прицільної сітки;
  • управління прицілом по висоті або вертикалі;
  • можна встановити регулятори висоти — ця функція корисна для далекобійних прицілів, оскільки дозволяє стрілку фізично переконатися, що ручка висоти натиснута до упору, уникаючи плутанини щодо статусу висоти;
  • регулювання швидкості вітру або горизонтального регулювання прицільної сітки;
  • регулювання освітленості управління сіткою – призначене для регулювання рівня яскравості освітлених частин перехрестя прицілу. 

Якщо ви хочете купити оптичний приціл, обов’язково зверніть увагу на свої цілі та умови, в яких ви будете його використовувати. Очевидні недоліки пристрою можуть виявитися менш важливими у ваших робочих умовах, ніж ви думали, тоді як відмінні риси можуть бути важливими лише для певних цілей.