За принципової позиції прокурорів Черкаської обласної прокуратури апеляційним судом залишено в силі вирок суду першої інстанції, яким визнано винним та засуджено до 7 років позбавлення волі 32-річного жителя м. Черкаси за грабіж в умовах воєнного стану(ч. 4 ст. 186 України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Судом першої інстанції встановлено, що обвинувачений, будучи особою, яка має незняті та непогашені судимості за вчинення кримінальних правопорушень, через декілька місяців після звільнення з місць позбавлення волі, повторно, в умовах воєнного стану, із застосуванням насильства до 45-річної жінки, нанісши удар ногою по тулубу потерпілої, відкрито заволодів її мобільним телефоном.

Не погодившись із указаним вироком, обвинувачений подав апеляційні скарги з проханням пом’якшити призначене йому покарання.

Суд апеляційної інстанції доводи обвинуваченого про суворість призначеного йому покарання визнав безпідставними та врахував тяжкість скоєного кримінального правопорушення, рівень його суспільної небезпечності, обставини вчинення злочину, а також особу обвинуваченого та його спосіб життя.

За результатами апеляційного розгляду вирок суду першої інстанції, яким обвинуваченого засуджено до 7 років позбавлення волі, залишено без змін. Наразі він вступив у законну силу.