Як вибрати ноутбук для роботи вдома

Ноутбуки купують для роботи, розваг чи комп’ютерних ігор. Від призначення девайса залежить, відповідно, його ціна. Який ноутбук купити для роботи вдома, щоб не переплатити та отримати максимальний набір необхідних функцій? Розберемося разом.

ELDORADO.UA – це гарний магазин ноутбуків, де представлено багато сучасних моделей. На сайті зручно вибирати гаджет завдяки фільтрам, які можна налаштувати за окремими характеристиками.

Офісні ноутбуки

Ноутбуки з оптимальним набором базових функцій ще називають «офісними». Вони коштують недорого, широко представлені у різних брендів. Окремо слід виділити ноутбуки компанії Apple – вони добре підходять для роботи вдома, мають високу продуктивність та гарні показники автономної роботи, але ж і високу ціну.

За допомогою офісного ноутбука можна працювати з документами, робити презентації, спілкуватися з колегами тощо. А от грати в ігри або редагувати фотографії чи монтувати відео на такому пристрої навряд чи вдасться – вони розраховані виключно для виконання нескладних завдань.

При виборі офісного ноутбука зверніть увагу на 3 головні критерії:

  • операційна система;
  • діагональ екрана;
  • жорсткий диск або SSD.

Операційна система

Коли обираєте операційну систему, на якій працює ноутбук, зважайте, по-перше, на її зручність у роботі саме для вас. Деякі люди звикли працювати на Windows, і їм важко переходити на MacOS. Також важливим чинником буде те, на якій ОС проходять всі робочі процеси у компанії.

Пам’ятайте також, що на більшості бюджетних моделей ноутбуків не встановлена ОС Windows, а стоїть безкоштовний Linux, з яким також не всі звикли працювати. Тож вам доведеться витрачати кошти ще й на встановлення програмного забезпечення. Натомість Макбуки продаються у комплекті зі встановленою MacOS.

Діагональ екрана

Якщо ви переважно працюєте вдома, то діагональ 15,6 дюйма – те, що треба. Часто їздите у відрядження, працюєте у кав’ярні чи коворкінгу – можна розглянути моделі з меншим дисплеєм – 13-14 дюймів. Також для перегляду документів, скролінгу новин в мережі та спілкування з колегами за допомогою відеозв’язку цілком достатньо FullHD.

SSD, памʼять та екран

При виборі ноутбука обов’язково запитайте у консультанта, скільки гігабайтів інформації можна буде зберігати на новому пристрої. Якщо обираєте пристрій суто для роботи, не будете зберігати там фото або відео, перевантажувати іграми, то 500 ГБ вистачить.

Працюєте з великими обсягами інформації, відеофайлами – придивіться до моделей з 4К. Вони коштуватимуть удвічі або й утричі дорожче, але ви отримаєте надійний та потужний інструмент для роботи, який прослужить вам кілька років.

Також розгляньте моделі з SSD-накопичувачем. Вони коштують дорожче, але й працюють швидше, моментально завантажують програми, створюють комфортний робочий процес.