Правопорушник – директор одного з комерційних підприємств. Йому повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

Зловмисника викрили працівники слідчого управління ГУНП в Черкаській області під процесуальним керівництвом Черкаської обласної прокуратури та за співпраці з СБУ в Черкаській області.

Встановлено, що протягом січня – грудня 2020 року правопорушник здійснив незаконне заволодіння коштами шляхом завищення вартості обладнання під час виконання робіт на одному з обʼєктів Уманщини. Фігурант своїми діями спричинив збитки на загальну суму близько 4 700 000.

Наразі досудове слідство триває. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, – дванадцять років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.