Астрономи створили карту Галактики з 3,32 млрд зірок та інших об’єктів.

Про це повідомляє прес-служба американської Національної лабораторії оптичної та інфрачервоної астрономії, передає ChesnoNews.

Зазначається, що міжнародна група вчених використала знімки з 570-мегапіксельної астрономічної камери DECam.

“Об’єднання наших знімків із фотографіями з автоматизованого телескопа Pan-STARRS дозволило нам отримати повний 360-градусний огляд всього диска Чумацького шляху, у тому числі великої кількості вкрай тьмяних зірок. Отриманий нами каталог дозволяє картографувати та вивчати тривимірну структуру Галактики, а також розподіл скупчень пилу і зірок у ній із неймовірно високою точністю”, – заявив науковий співробітник Гарвардського університету в США Ендрю Сайджарі.

Відомо, що астрономічна камера DECam була створена у 2013 році у рамках проекту Dark Energy Survey для пошуку слідів існування темної енергії. Її надвисока чутливість допомогла у 2016 році виявити за допомогою знімків із DECam одну з найдальших карликових планет Сонячної системи, 2014 UZ224, рік на якій триває близько 1139 років.

Тепер астрономи проаналізували отримані знімки та виділили на них близько 3,3 млрд зірок та інших об’єктів, чиє існування було згодом підтверджено за допомогою знімків та наукових даних, отриманих автоматизованим телескопом Pan-STARRS та орбітальною обсерваторією GAIA.