Поточний тиждень відзначився завидною постійністю погоди. На фоні аномально підвищеного атмосферного тиску суттєвих опадів не було, середній температурний фон 1º морозу, що на 4-5º вище клімату, вітер слабкий. Найближчими днями характер погоди у нашому регіоні суттєво не зміниться. Черкащина залишиться у владі «м’якого» атлантичного повітря. І навіть дотик циклонів, які рухаються по південних широтах у східному напрямку на синоптичну ситуацію суттєво не вплине.

Про це розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань, передає ChesnoNews.

В останні дні січня до нашого регіону надійде більш вологе повітря, а з ним і помірні опади.

27 січня місцями невеликий сніг, туман. На окремих ділянках доріг ожеледиця. Температура впродовж доби 4º морозу – 1º тепла.

28-30 січня без істотних опадів. Температура вночі 2-7º морозу, вдень від 3° морозу до 2º тепла.

31 січня вночі без істотних опадів, вдень помірний мокрий сніг. Температура вночі 1-6° морозу, вдень від 2° морозу до 3º тепла.

За попередніми розрахунками, лютий 2023 очікується тепліше звичайного та з опадами більше норми. При цьому, впродовж перших 20 днів місяця морози чергуватимуться з відлигами на фоні різноманітних опадів, утворення ожеледі та ожеледиці. Можливий ранній перехід до весняного режиму погоди.