Прокурорами Черкаської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно керівника суб’єкта господарювання, який заволодів коштами комунального підприємства в особливо великих розмірах шляхом видачі завідомо неправдивого офіційного документу (ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За версією слідства директор одного з товариств з обмеженою відповідальністю, виконуючи договір підряду, укладений з комунальним підприємством міста Умані, умисно завищивши вартість придбаного обладнання, вніс в акти виконаних робіт недостовірні відомості про його вартість, в результаті чого заволодів коштами на суму понад 4 млн грн.

Кошти для виконання робіт за договором підряду були надані під гарантії Уманської міської ради міжнародною організацією як кредит.

Санкцією ч. 5 ст. 191 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна; ч. 1 ст. 366 КК України – у вигляді штрафу від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.