У лютому 2022 року жителька Умані повідомила про незаконне заволодіння її трьох ретро-автомобілів: Mercedes-Benz 170 V, Mercedes-Benz 540 К, 1938 року випуску, та ГАЗ 21, 1965 року випуску.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

Для розшуку транспортних засобів та осіб, які можуть бути до цього причетні, правоохоронці провели низку оперативно-розшукових заходів і оперативно встановили підозрюваного. Ним виявився 45-річний місцевий мешканець.

Чоловік проник до гаражного приміщення та, скориставшись послугами евакуатора, вивіз транспортні засоби.

Одне із викрадених авто, поліцейські знайшли на території міста Умані. Інші два — виявили та вилучили у селі Піківець Уманського району.

“Працівники уманського райуправління, в ході досудового розслідування, провели санкціоновані обшуки та зібрали речові докази, які були направлені на експертизи. Висновки експертів, які ми отримали нещодавно, підтвердили причетність 45-річного уманчанина”, — коментує слідча Анна Терновська.

Слідчі, за процесуального керівництва Уманської окружної прокуратури, повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Наразі до суду направлено клопотання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої. Триває слідство.