Призначення і виплата субсидії та пільг, страхові виплати у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві.

Про нові функції Пенсійного фонду України розповіли на пресконференції Головного управління ПФУ у Черкаській області.

Начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області Олександр Супряга перелічив основні зміни, які відбулися в Пенсійному фонді:

– із першого грудня 2022 року Фонд призначає і виплачує субсидії та пільги;

– із першого січня 2023 року – здійснює страхові виплати у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві.

Водночас послуга безготівкової сплати пільг за житлово-комунальні послуги скасована. Тож українцям, які отримують субсидії від держави на оплату житлово-комунальних послуг, потрібно самостійно знімати кошти та перераховувати їх комунальним підприємствам.

Передання Пенсійному фонду України нових функцій не вплинуло на своєчасність виплати пенсії. Як і зазвичай, пенсію за січень профінансовано вчасно і у повному обсязі. На пенсійні виплати у січні спрямовано 1 645 млн грн. Субсидій профінансовано на майже 224 млн грн, соціальних страхових виплат – на 45 млн грн.