На Черкащині правоохоронці викрили членів наркоугруповання.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

Викрили зловмисників слідчі Управління ГУНП в Черкаській області, спільно з працівниками Управління стратегічних розслідувань та спеціалістами Черкаського НДЕКЦ МВС України.

До складу злочинної групи входили жителі Черкаського району, серед яких дві жінки. Фігуранти виготовляли, зберігали та збували психотропні речовини. Свою продукцію вони розповсюджували на території області та пропонували “клієнтам” канабіс і амфетамін.

Правоохоронці, під час серії обшуків за місцями проживання вилучили у фігурантів наркотичні засоби рослинного походження, психотропні речовини, обладнання для виготовлення наркотиків та документацію “наркобізнесу”. Нині за речовими доказами проводяться відповідні експертизи.

П’ять членів затримані у процесуальному порядку та поміщені до ізолятора тимчасового тримання. Щодо них вирішується питання обрання запобіжного заходу.

Слідчі, за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури, повідомили затриманим про підозру за ч. 1,2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та  ч. 2 ст. 311 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

За результатами проведення судових експертиз будуть кваліфіковані дії й інших учасників злочинного угруповання. Слідство триває.