За процесуального керівництва прокурорів Чорнобаївського відділу Золотоніської окружної прокуратури судом засуджено місцевого жителя за використання підроблених документів та заволодіння чужим майном шляхом обману у великих розмірах (ч. 4 ст. 358 та ч. 3 ст. 190 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Прокурором у суді доведено, що житель смт Чорнобай Золотоніського району, використав заздалегідь підроблені офіційні документи, що надавали можливість оформити інвалідність та отримати одноразову грошову допомогу від держави у сумі 440,5 тисяч гривень, чим ввів в оману представників Міністерства оборони України.

Враховуючи наявність доказів, суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки 6 місяців, на підставі ст. 75 КК України звільнив засудженого від відбування покарання встановивши іспитовий строк 1 рік. Крім цього, цивільний позов прокурора про стягнення з обвинуваченого 440,5 тисяч гривень на користь держави – судом повністю задоволено.