«Сталевий кордон» тренуватимуть досвідчені бійці та бійчині, які пройшли підготовку за стандартами НАТО, мають досвід підготовки підрозділів для відбиття повномасштабної агресії.

Про це інформують у Державній прикордонній службі України.

Управлінням бойової та спеціальної підготовки Адміністрації Держприкордонслужби України сформовані мобільні інструкторські групи з тактичної, тактико-спеціальної, вогневої, інженерної підготовки, також тактичної медицини та підготовки керівної ланки з процесу управління військами (TLP).

Ще з квітня 2022 року в прикордонній службі почали формувати інститут позаштатних інструкторів, в який добирали людей не за званням чи вислугою, а за отриманим бойовим досвідом та вмінням передавати необхідні знання побратимам. За допомогою цих позаштатних інструкторів у прикордонному відомстві уже підготовлено понад 4 тисячі військовослужбовців, які боронили та продовжують захищати Україну на Чернігівщині, Сумщині, Харківщині, Херсонщині, Одещині, Луганщині та Донеччині.

Днями найкращі з цих інструкторів завершили навчально-методичний збір і готові ділитися знаннями з бійцями, які увійдуть у склад штурмового загону Держприкордонслужби «Сталевий кордон».