Ще не закінчилася календарна зима, а погодні процеси вже нагадують весняні і, як властиво перехідному періоду, вони швидкоплинні.

Про це розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань, передає ChesnoNews.

Поточний тиждень на Черкащині матиме більше весняні риси, і на відміну від стабільних та повільних зимових процесів він характеризуватиметься частими змінами погоди, рвучким вітром та різкими коливаннями температури і атмосферного тиску.

Вже найближчої доби атмосферні фронти проявлять себе невеликим мокрим снігом, вдень з дощем, посиленням вітру до небезпечних значень 15-20 м/с та підвищенням температури вночі 3º морозу – 2º тепла, тому створяться ідеальні умови для слизоти. Вдень 0-5º тепла. 14 лютого – найтепліший день поточного тижня!

15 лютого управління погодою перейде до антициклону «FEUKA», тож суттєвих опадів не чекаємо, проте знову похолодає. Температура вночі 2-7° морозу, вдень 1° морозу – 4° тепла. Схожа погода прогнозується і до кінця робочого тижня. Температура вночі 1-6º морозу, вдень 2º морозу 3º тепла.

Звичайно на зміні сезонів «погодний маятник» має велику амплітуду коливань, як температури від «мінусів» до «плюсів», так і атмосферного тиску до 10 одиниць за добу. Тому в цей період ставтеся особливо уважно до свого здоров’я!

За попередніми модельними розрахунками, 18-19 лютого чекаємо погіршення погодних умов.