14 лютого на сесії Черкаської міської ради проголосували за зміни до бюджету та програми соціально-економічного і культурного розвитку. Зокрема, народні обранці затвердили бюджет розвитку на 2023 рік. Цьогоріч він становитиме понад 1,6 млрд грн.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Таким чином депутати розподілили бюджетні кошти за напрямками. У проєкті були передбачені такі видатки: департамент ЖКК – 442 млн грн, департамент охорони здоров’я – 421 млн грн., департамент освіти та гуманітарної політики – 370 млн грн, департамент архітектури та містобудування 213 млн грн і 103 млн грн. – департамент економіки. Також у бюджеті передбачені кошти на погашення кредиторської заборгованості за тими платежами, які не змогли провести у минулому році – 14,7 млн грн.

Крім того, за результатами розгляду на бюджетній комісії та в процесі обговорення на сесії видатки були скореговані. Серед іншого, після дискусій та обговорень були ухвалені додаткові пропозиції.

«Підтримані внески у статутний капітал близько 160 млн грн. для підприємств критичної інфраструктури – КП «Черкаситеплокомуненерго», КП «Черкасиводоканал» та КП «Черкасиелектротранс». Також була збільшена підтримка збройних сил України, за результатами усіх пропозицій на різні напрямки і програми підтримки обороноздатності спрямували 313 млн грн.», – розповіла директор департаменту фінансової політики Тетяна Харенко.