У січні 2023 року в порівнянні з останнім місяцем 2022 року, українці на 4% меньше сплачували покупки картками у мережі торгових терміналів ПриватБанку. Як повідомив керівник напрямку торгового еквайрингу ПриватБанку Сергій Макаренко, зниження обсягів безготівкових оплат у січні становить 16% та зумовлено традиційним зниженням купівельної активності після новорічних та різдвяних свят.

Про це інформує пресслужба ПриватБанку, передає ChesnoNews.

Водночас, за словами Сергія Макаренка, незважаючи на новорічний період бізнес активно підключався до мережі кешлесу. У січні 2023 кількість нових POS-терміналів у мережі безготівкових платежів ПриватБанку в порівнянні з груднем 2022 зросла вдвічі, за перший місяць року бізнес підключив 4,4 тисяч нових торгових терміналів банку.

Після новорічних свят українці меньше купували продуктів харчування – на 14% порівняно з груднем 2022 року. Найпомітніше у січні зменшилися обсяги оплат гаджетів та побутової техніки – на 31%, а витрати в мережах магазинів косметики та побутової хімії впали на 24%. Менше, ніж у грудні, в перший місяць року українці купували пального – на 19%.

Втім, у січні 2023 українці більше купували ліків – на 1,5%. Цікаво, що витрати на кафе й ресторани у січні майже не змінилися у порівнянні з попереднім місяцем залишилися незмінними.