Компанія Meta анонсувала нову функцію в мережі Instagram — «трансляційні канали», які працюватимуть аналогічно до Telegram-каналів. Meta вже тестує цю функцію з кількома авторами та планує запровадити її також у Facebook і Messenger.

Про це повідомляє Engadget, передає ChesnoNews.

У своєму блозі Instagram повідомляє, що канали є публічним інструментом обміну повідомленнями «від одного до багатьох». Автори каналів можуть публікувати текстові, фото, відео та голосові повідомлення, створювати опитування тощо. Канали дозволяють авторам надсилати пости у вхідні скриньки підписників, подібно до каналів у Telegram.  

Ті, хто приєднується до каналів, можуть реагувати на повідомлення та голосувати в опитуваннях, але не можуть безпосередньо брати участь у розмові. 

Марк Цукерберг розповів у своєму Meta-каналі, що використовуватиме його, щоб ділитися новинами та оновленнями щодо всіх продуктів і технологій, які створюються в Meta. Окрім текстових повідомлень, автори також зможуть ділитися аудіозаписами, фотографіями та іншим контентом. 

Наразі компанія тестує канали трансляції з кількома американськими блогерами. До початкової групи тестувальників входять сноубордистка Хлоя Кім, борець джиу-джитсу Маккензі Дерн і мем-аккаунт Тенк Сінатра. 

У найближчі місяці компанія також планує тестувати технологію у Messenger та Facebook.