Активізація атлантичних циклонів зумовила нестійку, проте теплу погоду останнього зимового місяця. Циклони один за одним рухалися з Північної Атлантики на центральну ерефію, оминаючи наш регіон, тому опади були частими, але малоінтенсивними. За перші 20 днів лютого випало 6-14 мм, а це всього 18-42 % місячної норми. Як наслідок – сніговий покрив в області відсутній, грунт талий та перезволожений.

Про це розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань, передає ChesnoNews.

У вівторок режисером вітряної, вологої та теплої погоди на Черкащині стане черговий атлантичний циклон зі своїми помічниками атмосферними фронтами. Вночі мокрий сніг, вдень дощ. Температура вночі близько 0º, вдень 1-6º тепла.

У середу наш регіон опиниться в тиловій частині циклону, опади набудуть локального характеру, а температура повітря почне знижуватися, впродовж доби прогнозуємо близько 0º.

Пік похолодання чекаємо у четвер, 23 лютого, коли до керування погодою приступить північний антициклон. Зменшиться хмарність, сонячних годин стане більше, а ймовірність опадів скоротиться до мінімуму. Завдяки нічному вихолоджуванню температура вночі 4-9º морозу, вдень 3º морозу – 2º тепла.

Атмосферні процеси настільки динамічні, що вже у п’ятницю вдень антициклон поступиться місцем новому атлантичному вихору, атмосферні фронти якого проявлять себе невеликим дощем. Температура підвищиться до 2-7º тепла.

За попередніми оцінками, найближчі вихідні пройдуть під знаком посилення циклонічної діяльності.