Прокурорами Черкаської обласної прокуратури підтримано публічне обвинувачення в кримінальному провадженні за фактом участі особи в терористичній організації «Донецька народна республіка» та сприянні її діяльності (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

У ході спеціального досудового розслідування встановлено, що уродженець Львівської області вступив до рядів силового блоку терористичної організації «ДНР», після чого його було направлено на військову службу до одного із бойових підрозділів вказаної організації, так званого окремого танкового батальйону «Дизель» 1 армійського корпусу народної міліції ДНР з місцем розташування в м. Донецьк Донецької області, де обвинувачений обіймав посаду оператора-навідника танку Т-72.

У подальшому «бойовик» зі зброєю в руках брав безпосередню участь у силовому опорі військовослужбовцям ЗСУ, задіяним у проведенні Операції Об’єднаних сил, на Донеччині.

Вироком Соснівського районного суду м. Черкаси «бойовика» визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України, та призначено максимальне покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі засуджений переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території Донецької області.