Гуманітарну допомогу у вигляді 4-х генераторів різної потужності подарували Черкасам представники організації ADRA Ukraine. Необхідне під час воєнного стану обладнання передали Черкаському міському голові Анатолію Бондаренку та його заступниці Анастасії Чубіній.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Як розповів представник гуманітарної організації ADRA Ukraine Олександр Дмитрук, ці генератори були надані їхніми партнерами з «АДРА Німеччина». ADRA Ukraine є частиною всесвітньої мережі Адвентистського агентства допомоги та розвитку (ADRA), яке здійснює свою діяльність у понад 130 країнах світу. ADRA International заснована в 1956 році як один з підрозділів Церкви адвентистів сьомого дня і має консультативний статус при Економічній і соціальній раді ООН.

«Головне завдання ADRA — підтримувати нужденних людей та найвразливіші верстви населення, покращуючи їхні життя, робити їх активнішими та успішнішими в подоланні складних життєвих ситуацій. Ми плануємо і надалі надавати підтримку Україні і Черкащині, і не тільки обладнанням, а і водою, і продовольчими і непродовольчими товарами. Хочемо допомагати усім, чим можемо», — зазначив Олександр Дмитрук.

Безперебійні джерела живлення спрямували на 4 міських заклади. Це школи №13 та №28, спорткомплекс «Будівельник» та РОП «Астра».

«Цей генератор є дуже важливим надбанням для нашого навчального закладу. Адже під час відсутності електроенергії він дасть змогу забезпечувати освітленням сховища, а також працювати їдальні. Хочеться сподіватися, що вимкнень світла вже не буде, але ми маємо бути готові», — прокоментувала директорка спеціалізованої школи №28 Тетяна Скорик.

Міський голова Анатолій Бондаренко висловив вдячність благодійникам від імені черкаської громади. «Така підтримка дуже важлива для жителів Черкас у ці складні часи. Презентоване вами обладнання допоможе забезпечити більш ефективну роботу наших комунальних закладів освіти, медицини та спорту у випадку відключень електроенергії, спричинених збройною агресією росії на інфраструктуру України. Сподіваюся на нашу подальшу співпрацю задля розвитку Черкас і підтримки наших людей», — зазначив міський голова Анатолій Бондаренко.