Поширені несправності пральних машин LG, і як їх уникнути

Серед покупців в Україні особливою популярністю користується побутова техніка південнокорейських виробників – LG та Samsung. Звісно, є багато й інших брендів: Candy, Bosch, Electrolux, Whirlpool та інші. Їхню продукцію у повному асортименті представлено на сайті “Цитрусу” ctrs.com.ua, де можна купити пральну машину будь-якого бренду за цінами офіційного представника. Варто також пам’ятати, що це доволі габаритна техніка, що з часом може вийти з ладу. Тому, купуючи саме в офіційного дилера, ви отримуєте тривалу гарантію та можливості безплатного ремонту.

Найпоширеніші несправності пральних машин LG

Як і у будь-якої техніки, у пральних машин LG можуть виникати несправності. Нижче наведено деякі з найпоширеніших проблем, які можуть виникнути у пральних машин LG:

  1. Проблеми з дренажною системою: якщо пральна машина LG не може висушити одяг або зливає воду повільно, це може бути викликано засміченням дренажної системи.
  2. Проблеми з баком: якщо бак пральної машини LG кородував, пошкоджений або деформований, це може призвести до витоку води.
  3. Проблеми з насосом пральної машини: якщо помпа не працює належним чином, це може призвести до проблем зі зливом води.
  4. Вихід з ладу електроніки: якщо електронні компоненти пральної машини LG виходить з ладу, це призводить до появи кодів помилки на передній панелі. LCD дисплей, своєю чергою, також може перестати працювати, а користувач стикнеться з відмовою відображення інформації та проблемами з керуванням.
  5. Вальниця як слабка ланка: зношені підшипники можуть призвести до шуму під час роботи та обертання барабана для білизни.
  6. Клапан наповнення: якщо він заблокований або пошкоджений, це викликає повільне заповнення водою, або повну її відсутність.
  7. Привідний пас: якщо ремінь приводу пральної машини LG зношений та втратив еластичність, барабан припиняє обертатися належним чином і з встановленим рівнем швидкості.

Здебільшого самі користувачі винні у виникненні тих чи інших несправностей. Аби уникнути їх, варто дотримуватися декількох основних правил.

Що робити, щоб пральна машина LG працювала добре

Ключові моменти:

  • Правильне встановлення: пральну машину LG слід встановлювати на рівній поверхні, щоб вона не тряслася під час роботи. Крім того, необхідно забезпечити вільний простір навколо машини, щоб уникнути перегріву і забезпечити достатню вентиляцію.
  • Завантаження барабана: під час завантаження необхідно стежити за тим, щоб у машину було завантажено не надто багато білизни. Слід уникати предметів, які можуть пошкодити барабан або спричинити перевантаження.
  • Використання правильної кількості мийного засобу: використання занадто малої кількості мийного засобу призведе до недостатнього прання, а занадто великий обсяг спричинить переповнення піною, що не є добрим для пристрою.
  • Регулярне чищення та обслуговування: слід періодично очищати фільтри та дренажну систему, щоб не було засмічення. Також рекомендується проводити технічне обслуговування пральної машини LG, викликаючи співробітників офіційного сервісного центру.
  • Використання правильного режиму прання: пральна машина LG зазвичай має кілька режимів прання, які можна вибирати залежно від типу білизни. Слід обирати правильний режим прання, щоб уникнути пошкодження речей та підвищити ефективність прання.

У разі виникнення будь-яких проблем, не намагайтесь самостійно лагодити техніку. Краще, аби цим зайнялися фахівці.