Цей рік став особливим для кожного українця та українки. Відтепер ми ведемо відлік часу не з 1 січня, а з 24 лютого. Всі ці дні ми боремося за волю, свободу і найголовніше – за Життя! Всі ці 365 днів кожен воює на своєму фронті.

Рятувальники ДСНС України, без зброї в руках, нині ведуть боротьбу з жахливими, катастрофічними наслідками війни. Шодня ліквідовуючи сотні пожеж, рятуючи людей, розміновуючи звільнені території країни, надаючи психологічну допомогу, доставляючи гуманітарні вантажі і все це з постійним ризиком для життя.

До річниці нашої запеклої боротьби Державна служба України з надзвичайний ситуацій запустила електронний щоденник війни рятувальників “Герої без зброї наближають Перемогу”. Це лише невелика частина того, що ці надзвичайні люди пережили впродовж року. Тут і біль, і сльози, і надії та сподівання на мирне переможне майбутнє.

– Рік, що поділив відлік часу на “До” та “Після”, – сказав Голова ДСНС України Сергій Крук. – Рік рятувальники працюють в посиленому режимі. За цей час очі наших фахівців бачили багато людського болю. Там, де надія майже втрачена, намагаються зробити неможливе можливим. Дякую особовому складу! Ви швидко навчились працювати в умовах жорстокої війни. Захищаємо теперішнє та несемо відповідальність за наше майбутнє!

Щоденник роботи рятувальників впродовж року – лютий рік героїв без зброї: https://heroeswithoutweapons.org/.