За процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 28-річного жителя міста Черкаси, який умисно одержав доступ,  придбав та в подальшому зберігав велику кількість відеофайлів, що містять ознаки дитячої порнографії (ч. 1 ст. 301-1 КК України), а також за фактом зберігання наркотичних засобів (ч. 1 ст. 309 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства чоловік, перебуваючи за місцем свого проживання, регулярно, з використанням інформаційно-телекомунікаційних систем, завантажував на свій персональний комп’ютер та в подальшому зберігав відеофайли, які згідно з висновком експерта мають порнографічний характер та належать до дитячої порнографії.

Під час обшуку у помешканні підозрюваного слідчі виявили і вилучили персональний комп’ютер, а також небезпечний наркотичний засіб – канабіс.

У разі доведення вини чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.