Черкаською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього командира загону № 2 роти поліції особливого призначення ГУНП в Херсонській області за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства працівник поліції, будучи обізнаними про факт ведення російською федерацією війни проти України, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, які завдадуть шкоди суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, перебуваючи в м. Херсон, добровільно погодився на пропозицію обійняти посаду в незаконному правоохоронному органі «временно исполняющего обязанности заместителя командира батальона патрульно-постовой службы гу мвд херсонской области» та у подальшому посаду «временно исполняющего обязанности командира отряда специального назначения «Гром» гу мвд херсонской области».

Досудове розслідування здійснювалося слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Черкасах) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві.

Довідково: санкція ч. 7 ст. 111-1 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.