Досить часто шахраї можуть користуватися вашим Wi-Fi, відстежуючи ряд даних, які передаються мережею. Зокрема, ваші паролі, історія браузера, заповнені форми з особистими даними вони можуть використати для шахрайських дій від вашого імені.

Шахраї зможуть розсилати спам або створити анонімний проксі-сервер для онлайн-операцій. Однак найчастіше користуються потайки вашим Wi-Fi зовсім не шахраї, а сусіди. Ви помітите це зі зменшенням швидкості інтернету.

Отже, як перевірити, чи крадуть ваш  Wi-Fi шахраї? Достатньо встановити спеціальні програми для аналізу, наприклад, додаток  для смартфона  “Хто на моєму Wi-Fi”. Його можна завантажити з Play Market. Перед початком використання переконайтеся, що девайс підключено до домашнього  Wi-Fi.

Коли ви відкриєте програму, одразу розпочнеться процес сканування всіх підключень. Після завершення сканування натисніть кнопку “Device Details”. Ви побачите інформацію про всі пристрої, які підключені до вашої мережі.

Якщо ви помітили підозрілий гаджет, натисніть на нього і  прочитайте детальну  інформацію. У разі чого ви можете заблокувати цей пристрій назавжди. Натисніть на  “Блокувати незнайомий пристрій у налаштуваннях маршрутизатора”. Після цієї дії ви перейдете до адміністративної панелі вашого роутера.

Логін та пароль для входу в панель керування завжди у вас є на наклейці зі зворотного боку роутера.