6 березня на вулиці Тепличній в Умані, близько 8:00 години, поліцейський йдучи на роботу, помітив чоловіка, який різко змінив напрям руху та став ховатися у кущах аби уникнути зустрічі з правоохоронцем. Така поведінка викликала певні підозри й начальник сектору відділу кримінальної поліції прийняв рішення затримати його.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

З’ясувалося, що 41-річний уманчанин раніше потрапляв у поле зору правоохоронців й підозрюється у скоєнні майнових злочинів.

Під час поверхневої перевірки у нього виявили корпус гранати Ф-1 та запал до неї, а також пакетик із ймовірно наркотичною речовиною. Вилучені речі слідчо-оперативною групою були направлені до Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

За процесуального керівництва Уманської окружної прокуратури зловмиснику повідомили про підозру. Наразі він перебуває під вартою й невдовзі суд обиратиме запобіжний захід.

Правопорушнику загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.