У січні-лютому 2023 року в академії мистецтв імені Євгеніуша Гепперта (м. Вроцлав, Польща), за підтримки генерального консула України у Вроцлаві пана Юрія Токара, проходила виставка «Плакат проти війни», до експозиції якої увійшла робота старшої викладачки кафедри дизайну Черкаського державного технологічного університету Олени Галицької «Україна за мир, але після перемоги!».

Про це інформує пресслужба ЧДТУ, передає ChesnoNews.

Головна мета проєкту «Плакат проти війни» – плакатно оприлюднити події в Україні, підвищити усвідомлення загрози, що росія становить для світу, а також висловити непохитну позицію митців з усього світу, які засуджують війну.

Велика виставка, що складається зі 100 плакатів, представляє роботи авторів з України, Польщі, Словаччини, Литви, Німеччини, Вірменії, Австрії, Великої Британії, Франції та Японії. Серед творців як відомі художники та дизайнери, так і зовсім молоді митці, чиї роботи вирізняються високим рівнем та професіоналізмом. У своїх плакатах автори порушують не лише проблему війни, а й болючі соціальні та патріотичні теми, що відображають складну взаємодію людини зі світом.

Проєкт міжнародної виставки «Плакат проти війни» реалізовано в Академії мистецтв імені Євгеніуша Гепперта у Вроцлаві у співпраці з Вроцлавським академічним центром. Партнерами заходу є Львівський Палац Мистецтв та Фонд «Лідери Змін».

Кафедра дизайну Черкаського державного технологічного університету висловлює  вдячність Львівському палацу мистецтв, зокрема організаторам міжнародної виставки та кураторці проєкту Ользі Луковській за плідну співпрацю, яка стала можливою завдяки міжнародній мистецькій акції ВОЛЬНАНОВА.

Пiсля Польщі виставка «Плакат проти війни: солідарність з Україною!» помандрувала до Франції.

Експозицію можна побачити:

  • з 06 березня до 15 квітня в громадському та культурному просторі La Gare в Мерікурі;
  • з 13 березня до 23 червня в Соціальному центрі народної освіти в Мерікурі;
  • з 6 березня до 1 квітня в медіатеці міста Рувруа.

Із каталогом міжнародної виставки можна ознайомитися за ПОСИЛАННЯМ.