Органи прокуратури області продовжують скеровувати до суду позовні заяви в межах відпрацювання спільно з іншими правоохоронними органами питання законності перебування української землі у власності іноземців, зокрема громадян російської федерації.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Чинним законодавством України іноземцям заборонено отримувати у власність землі сільськогосподарського призначення. Отримавши такі землі у спадок, особа, яка не є громадянином України, зобов’язана упродовж одного року з моменту набуття права власності на земельну ділянку здійснити її відчуження іншій фізичній чи юридичній особі України.

За виявленими фактами невиконання указаної вимоги закону прокурори принципово реагують, звертаючись до суду з метою конфіскації земельних ділянок.

Упродовж лютого-березня цього року Золотоніською та Уманською окружними прокуратурами до суду скеровано 3 позовні заяви щодо ініціювання питання припинення права приватної власності громадян російської федерації на понад 12 гектарів земель для сільськогосподарського призначення в адміністративних межах Гельмязівської сільської ради, Драбівської селищної ради Золотоніського району та Заячківської сільської ради Уманського району.