За результатами системного опрацювання інформації, оприлюдненої на веб-порталі електронної системи публічних закупівель «Prozorro», прокурорами установлено порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі» внаслідок незаконного укладення львівським підприємством додаткових угод до договорів поставки природного газу, що призвело до протиправного фінансування видатків з місцевих бюджетів.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Так, Уманською та Звенигородською окружними прокуратурами установлено, що внаслідок укладення зазначеним приватним підприємством 4 додаткових угод для Іваньківської сільської ради ціна закупленого за кошти громади газу зросла на 60 %, а за результатами укладення 8 додаткових угод для Катеринопільської селищної ради – на 114 % у порівнянні з ціною, визначеною за результатами тендерів та погодженою сторонами на момент укладення договорів поставки.

Реагуючи на вказані порушення інтересів місцевих бюджетів, Уманською та Звенигородською окружними прокуратурами скеровано до суду позови про визнання недійсними додаткових угод до договорів поставки природного газу та стягнення коштів з недобросовісного підприємства на користь органів місцевого самоврядування на загальну суму понад 400 тис. грн.