У рамках реалізації проєкту “Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі” в обласному Головному управлінні поліції відбулася робоча зустріч учасників та підписання чергового меморандуму про співпрацю й партнерство.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

Сьогодні правоохоронці, рятувальники, освітяни та сільський голова Мліївської сільської ради підписали меморандум про співпрацю. У заході взяли участь начальник ГУНП в Черкаській області Вячеслав Гурін, його заступник Сергій Коваленко, начальник ювенальної превенції поліції області Євгеній Карнаушенко, начальник ГУ ДСНС в Черкаській області Андрій Даник, начальник Управління освіти та науки Черкаської обласної Державної адміністрації Валерій Данилевський, а також голова Мліївської сільської ради Василь Микитенко.

“Освіта має бути якісною та безпечною. Ми продовжуємо реалізацію проєкту на території області, адже питання безпеки є пріоритетним, особливо в умовах воєнного стану”, – наголосив Вячеслав Гурін.

Умови воєнного стану передбачають, що на спеціаліста будуть покладатися обов’язки щодо вчасного реагування на сигнали повітряної тривоги та переходу в укриття. Крім того, вихователь повинен контролювати порядок та безпеку всіх учасників освітнього процесу, щоб запобігти будь-яким негативним явищам.

З метою забезпечення належного рівня безпеки в освітньому середовищі, Вячеслав Гурін відзначив необхідність об’єднання зусиль всіх відомств та громадських організацій. Підписаний меморандум визначає напрямки співпраці між фахівцями з безпеки, правоохоронними органами та Державною службою з надзвичайних ситуацій. Спільно вони будуть забезпечувати належний рівень безпеки всім учасникам освітнього процесу.