Інцидент трапився 3 лютого. На перехресті вулиць Європейської та Великої Фонтанної в Умані водій автомобіля Daewoo Lanos скоїв зіткнення з авто Toyota. Поліцейські реагування патрульної поліції Уманського районного управління поліції виявили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували пройти перевірку. Чоловік погодився на місці за допомогою пристрою Drager. Пристрій показав результат 2,31 % проміле, що в майже 12 разів перевищує допустиму норму. Також поліцейські з’ясували, що водій вже мав обмеження у праві керування транспортними засобами.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

Щоб уникнути адміністративної відповідальності, під час складання протоколів, порушник пропонував інспекторам неправомірну вигоду. Його попереджали про кримінальну відповідальність однак, чоловіка це не зупинило. Факт пропозиції неправомірної вигоди задокументувала слідчо-оперативна група.

Наразі слідчі, за процесуального керівництва Уманської окружної прокуратури, повідомили чоловіку про підозру за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

За скоєне йому загрожує штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Також порушник отримав два адміністративні протоколи за керування транспортом у стані алкогольного сп’яніння та керування авто без відповідних на то документів.