Сьогодні у Черкасах провели в останню путь загиблих захисників нашої України. Захищаючи Батьківщину, у бою із російськими окупантами полягли Сергій Мірошник та Валерій Власевич.

Про це інформує Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко, передає ChesnoNews.

Сергію Івановичу Мірошнику було 36 років. Він був корінним жителем Черкас, навчався у 9-й та 6-й школах, закінчив Черкаський професійний ліцей із відзнакою. Потім працював на підприємстві «Графія України».

У перший день повномасштабного вторгнення рашистів був призваний на захист України, служив у мотопіхотній роті однієї з військових частин. Сергій Мірошник мужньо виконував свій військовий обов’язок і загинув на Харківщині внаслідок артилерійського обстрілу, відданий військовій присязі на вірність українському народу.

Валерій Костянтинович Власевич був співробітником КП «Черкасиводоканал». Працював на підприємстві ще з 90-х років ковалем на молотах і пресах на дільниці з ремонту електромеханічного обладнання.

У березні 2022 року він пішов добровольцем на фронт. І вже у квітні- пропав безвісти на Сході України. Рідні та колеги до останнього сподівалися, що він повернеться живим. Та, на жаль, надії не справдилися. Виявилося, що він загинув. 19 березня йому мало виповнитися 50.

Ми завжди пам’ятатимемо, якою ціною дістається нам майбутня перемога. Завдяки подвигу, мужності та жертовності наших воїнів, переконаний, ми її обов’язково здобудемо. Вічна слава загиблим герям-захисникам.