Прокурорами Черкаської обласної прокуратури подано до Черкаського апеляційного суду скаргу на рішення Соснівського районного суду м. Черкаси, яким відмовлено в задоволенні клопотання прокурора про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави та обрано запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт жителю Закарпатської області, який підозрюється у вчиненні особливо тяжких злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин (ч. 3 ст. 305, ч. 3 ст. 307 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Нагадаємо, що за процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури слідчі та оперативні працівники УСБУ в Черкаській області у січні 2023 року ліквідували незаконний канал контрабанди наркотичних та психотропних речовин з Угорщини до України, припинивши діяльність Інтернет-магазину, учасники якого розповсюджували наркотики через Інтернет-додаток «Telegram» у Черкаській області.

За результатами обшуків, проведених на території Закарпатської та Черкаської областей, вилучено понад 350 пакунків з наркотичними засобами та психотропними речовинами, такими як трамадол, ксанакс, а також особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс.

Одного з підозрюваних, 28-річного жителя Закарпатської області, затримано на місці злочину, у зоні митного контролю  м. Мукачево Закарпатської області. Йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 305, ч. 3 ст. 307 КК України.

Іншу, 23-річну жительку міста Канева, затримано за місцем її проживання, де правоохоронцями виявлено заборонені для обігу речовини. Їй повідомлено про підозру за чч. 2, 3 ст. 307 КК України.

На цей час досудове розслідування триває.