Співробітники Служби безпеки України зібрали докази добровільної співпраці з ворогом чергової чиновниці на тимчасово окупованій території Луганщини.

Про це інформують в Управлінні СБУ в Черкаській області, передає ChesnoNews.

З березня 2022 року територія селища Троїцьке була захоплена армією рф. З метою встановлення і зміцнення окупаційної влади загарбники активно залучали до співпраці місцевих мешканців.

За даними слідства, колишня посадовиця Троїцької селищної військової адміністрації добровільно перейшла на бік ворога та займається виконанням організаційно-розпорядчих функцій органів окупаційної влади.

Після окупації чиновниця очолила так званий «архівний сектор адміністрації Троїцького району лнр». Пішовши на угоду з ворогом, колаборантка виконує контроль за виконанням та збереженням псевдодокументів т.зв. «лнр».

Наразі фігурантці повідомлено про підозру за ч.5 ст. 111-1 (добровільне зайняття посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора у складі організованої групи) Кримінального кодексу Україну.

Викриття та документування незаконних дій проводилося співробітниками СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.