До Головного управління ДПС у Черкаській області завітали студенти Черкаського державного технологічного університету спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» на чолі з завідувачем кафедри фінансів Іриною Гончаренко та викладачами кафедри.

Про це інформує пресслужба ГУ ДПС в Черкаській області, передає ChesnoNews.

Участь у заході від податківців взяли начальник ДПІ у м. Черкасах Олександр Коваленко, завідувач сектору інформаційної взаємодії Тетяна Нижник, начальник відділу податків і зборів з фізичних осіб у м. Черкасах та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб Віталій Лушников та начальник відділу адміністрування місцевих податків і зборів з юридичних осіб та розгляду звернень управління оподаткування юридичних осіб Ганна Балабан.

Тетяна Нижник привітно зустріла студентів та розповіла, що головною метою зустрічі є виховання податкової культури молодого покоління, ознайомила студентів з правами та обов’язками щодо сплати податків, системою оподаткування в Україні, реєстрацією бізнесу та оформленням трудових відносин.

Начальником ДПІ у м. Черкасах Олександром Коваленком було організовано екскурсію в Центрі обслуговування платників. Він розповів студентам про сучасні нововведення та електронні сервіси ДПС, ознайомив з принципами надання адміністративних послуг і консультацій платникам податків, процесом приймання податкової звітності.

Потім Тетяна Нижник провела студентів в Музей податкової служби Черкащини, де ознайомила їх з історією становлення служби. З цікавістю гості  розглядали фотостенди, присвячені робочим будням та дозвіллю працівників, їхні нагороди та кубки за спортивні досягнення.

Далі, в залі засідань колегії Віталій Лушников та Ганна Балабан розповіли студентам про особливості роботи Податкової служби області з платниками в період карантину та дії воєнного стану. В процесі спілкування студенти активно задавали питання та отримали відповіді на них.

Найактивніші студенти отримали сертифікати в рамках «Global money week».

На завершення заходу, студенти подякували працівникам податкової за цікаву зустріч та позитивні враження.

Приємно, що молодь проявляє свою активну позицію, цікавиться майбутнім своєї країни, навчається і розвивається!

Такі зустрічі важливі як для податкової служби, так і для молоді.