На Черкащину прибули представники Міжнародного фонду «FOUR PAWS International». Вони допоможуть Черкащині вирішувати проблему бездомних тварин.

У квітні-травні фахівці ТОВ «Чотири лапи Україна» (українського представництва  Міжнародного фонду «FOUR PAWS International») працюватимуть у Звенигородці, Лисянці та Корсуні. Вони безкоштовно стерилізуватимуть та вакцинуватимуть проти сказу вуличних бездомних тварин.

– На Черкащині ми працюємо із 2017 року, допомагаючи регіону вирішувати питання бездомних тварин – адже, як відомо, саме ця область є єдиною, де прийнято відповідну програму гуманного поводження з бездомними тваринами, що діє по усьому регіону, – зазначила директорка ТОВ «Чотири Лапи Україна» Олександра Лісчишина. – У попередні роки ми працювали у Золотоноші, Каневі, Катеринополі, Смілі, Чигирині, Умані, Жашкові, Тальному, Монастирищі, Христинівці. Завдяки стерилізації там бездомних тварин, у кожному з міст вдалося упередити появу десятків ( а де – і сотень) нових вуличних тварин. Звісно ж, і вакцинація вуличних тварин сьогодні є особливо важливою, оскільки у цій непростій ситуації допомагає здійснити посилений контроль у проблемі поширення такої небезпечної хвороби як сказ.

Відрадно, що на Черкащині нам вдалося попрацювати і минулого року – навіть у роки війни багато місцевих керівників продовжують розуміти необхідність вирішення питань, що є постійно важливими для людей та забезпечення суспільного добробуту у регіоні.

Оксана Савіцька