Війна вносить свої корективи не тільки в життя дорослих, але й в життя дітей. Дистанційне навчання, відсутність дозвілля, повітряні тривоги – все це призводить до того, що діти мають багато вільного часу, який вони проводять або в соціальних мережах, або на вулицях міста. 

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

Щоб запобігти небезпеці, поліція закликає батьків приділяти більше уваги психологічному стану дитини: перевіряти акаунти дитини в соціальних мережах та групи, до яких вона приєдналася; переглядати зміст спілкування в приватних чатах; контролювати відео та фото, які зберігаються на гаджетах вашої дитини; звертати увагу на її коло спілкування.

Важливо пам’ятати, що підлітку дуже потрібна підтримка та увага батьків, тому цікавтесь його справами, проблемами, інтересами та друзями. Намагайтеся донести до дитини, що вона може вам довіряти.

Поліція Черкащини закликає батьків приділити особливу увагу своїм дітям під час канікул, адже безпека дітей – найважливіша річ. Пам’ятайте, що в разі виникнення будь-якої небезпечної ситуації, ви можете зателефонувати на лінію «102».