В рамках Міжнародного дня просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги з розмінування, співробітники кінологічного центру Головного управління Національної поліції взяли участь у навчально-пізнавальному заході для дітей, що проходять оздоровлення в закладі Обласного дитячого санаторію «Сосновий Бір», серед яких були й діти внутрішньо переміщених сімей.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

Правоохоронці організували інформаційно-розважальні заходи з різними локаціями, кожна з яких відображала діяльність конкретної служби.

Кінологи продемонстрували дітям вміння своїх чотирилапих помічників розкривати злочини та провели майстер-клас з дресирування. Вихованці кінологічного центру Дакота та Сільва, давні улюбленці дітей, виконували різні команди та веселили присутніх. Малеча була у захваті від пухнастих напарників правоохоронців та залюбки фотографувались з ними.

Цікавою та інформативною для учасників заходу була локація ДСНС, які продемонстрували свій бронезахист та зразки вибухонебезпечних предметів. Окрім цього, діти мали можливість на спеціальному майданчику за допомогою металодетектора шукати “вибухівку” та із задоволенням оглядали службові автомобілі.

На локації працівників Управлінням патрульної поліції діти вивчали правила дорожнього руху.

У зоні Черкаської обласної організації Товариства Червоний Хрест вчилися надавати першу домедичну допомогу, а з представниками зонального відділу військової служби правопорядку розглядали зброю та замасковані ВНП.

Кожен учасник зміг відчути чудову атмосферу заходу. Щоб діти завжди почувалися у безпеці, правоохоронці й надалі влаштовуватимуть їм такі заходи.