Пам’ять українського диригента, композитора, аранжувальника, хормейстера Валентина Талаха вшанували у Черкасах. Сьогодні Заслуженому артисту України виповнилося б 86 років.

Про це розповідає пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

У цей день на стіні будинку за адресою бульвар Шевченка, 224, де мешкав артист, урочисто відкрили меморіальну дошку митцю. У заході взяли участь міський голова Анатолій Бондаренко, рідні Валентина Талаха, представники колективу Черкаського драмтеатру, де тривалий час працював Валентин Талах, а також меценатів, чиїм коштом була виготовлена дошка.

Міський голова Анатолій Бондаренко відзначив, що внесок Валентина Талаха у культуру Черкас та України – неоціненний. Адже він є автором гімну Черкас. «Коли я чую цей гімн, я відчуваю, наскільки його автор любив наше місто, його історію, культуру, і не уявляв свого життя без нього. Пам’ять про таких видатних постатей всі ми маємо вшановувати і плекати. У нашому місті вже є Школа мистецтв імені Валентина Талаха, тепер буде і його меморіальна дошка», – сказав Анатолій Бондаренко.

Дружина митця Людмила Талах та його син Костянтин подякували усім, за чийого сприяння з’явилася ця меморіальна дошка. «Пів віку він віддав українському театральному мистецтву, 42 роки віддав нашому Черкаському музично-драматичному театру ім.Т.Г.Шевченка. Працював чесно. У всіх рецензіях писали, що музичне супроводження театру дуже професійне і цікаве», – пригадала Людмила Талах.

Дозвіл на встановлення меморіальної дошки надала Черкаська міська влада. З ініціативою такого вшанування Валентина Талаха виступив колектив драмтеатру. Виготовив дошку скульптор Юрій Титаренко.