У ході здійснення представницької діяльності Смілянською окружною прокуратурою виявлено порушення органом місцевого самоврядування вимог земельного законодавства під час передачі фермерському господарству в оренду земельних ділянок загальною вартістю 338 млн грн та скеровано позов до Кам’янського районного суду Черкаської області.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За результатами судового розгляду рішенням Кам’янського районного суду задоволено позов прокурора в інтересах держави до Кам’янської міської ради та фермерського господарства про визнання незаконними та скасування рішень, визнання недійсними договорів оренди землі, витребування земельних ділянок з чужого незаконного володіння та повернення земель, скасування державної реєстрації речового права на земельні ділянки.

Наразі прокуратурою забезпечено реальне виконання зазначеного рішення суду та повернуто з чужого незаконного володіння в комунальну власність земельні ділянки загальною площею 65,2 га, вартістю 338 млн грн.

Саме таке реальне виконання судових рішень є кінцевою метою всього процесу реалізації представницьких повноважень прокурора.