Прокурорами Черкаської обласної прокуратури за результатами спеціального досудового розслідування скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя Звенигородщини за фактами участі в діяльності терористичної організації «Донецька народна республіка» та державної зради (ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 34-річний чоловік з 2017 року проходив службу в незаконному збройному формуванні «1-му армійському корпусі 3-ої окремої гвардійської мотострілкової бригади» так званої Донецької народної республіки, чим сприяв діяльності вказаної терористичної організації.

Крім того, вказана особа, перебуваючи в складі зазначеного незаконного збройного формування, діючи всупереч суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності України, з 24.02.2022 перейшов на бік російської федерації та з того часу спільно зі збройними силами російської федерації брав безпосередню участь у бойових діях проти ЗСУ на тимчасово окупованих територіях Бахмутського й Горлівського районів Донецької області, а також заводу ПрАТ «Металургійний комбінат «Азовсталь»» м. Маріуполь Донецької області.

У зв’язку з переховуванням від слідства на тимчасово окупованій території України вказану особу оголошено в розшук та стосовно неї судом надано дозвіл на затримання.

Досудове розслідування та оперативний супровід в кримінальному провадженні здійснювалося працівниками УСБУ в Черкаській області.

Довідково: санкція ч. 1 статті 258-3 КК України передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої; санкція ч. 1 статті 111 КК України передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.