Служба безпеки продовжує комплексні заходи з притягнення до відповідальності учасників незаконних збройних формувань.

Про це інформують в Управлінні СБУ в Черкаській області, передає ChesnoNews.

У результаті слідчо-оперативних дій контррозвідниками СБУ зібрано обґрунтовані докази вини бойовика «лнр», який воює проти України.

За даними слідства, з 2015 року чоловік приєднався до терористичного угруповання, де проходив службу під позивним «солдат». Він обіймав посаду командира так званого «2-го мотострілкового взводу механізованої роти 16-го батальйону територіальної оборони 4-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу народної міліції лнр». До його функціональних обов’язків входила організація здійснення збройного опору Збройним силам України на лінії зіткнення, контроль за військовою дисципліною, морально-психологічним станом та забезпечення бойової готовності. Крім того, посібник терористів особисто неодноразово брав участь у збройному протистоянні силам АТО/ООС на території населених пунктів Жолобок і Новотошківське Попаснянського району та Сокільники Новоайдарського району Луганської області.

Нині бойовик перебуває на тимчасово окупованій території та продовжує здійснювати збройний опір Силам оборони України.

На підставі зібраних СБУ доказів суд визнав бойовика винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України та виніс вирок – 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.