Із урахуванням викликів сьогодення Черкащина готується до проведення національного мультипредметного тесту. Про особливості його проведення йшлося на нараді в ОВА. До обговорення долучилася директорка Київського регіонального центру оцінювання якості освіти Світлана Сакаєва.

Про це інформує пресслужба облвійськадміністрації, передає ChesnoNews.

Як зазначив заступник очільника області Олександр Шамрай, цього року очікується, що тест складатимуть близько 8 тисяч осіб. Із них – понад 6 тисяч учнів, близько 1000 студентів закладів довищої та професійної (професійної-технічної) освіти. Також щороку приблизно 1300–1500 випускників минулих років реєструються для участі у вступних екзаменах.

– Наше пріоритетне завдання при організації НМТ – безпека дітей та належні умови з урахуванням викликів часу, – наголосив Олександр Шамрай. – І вже є позитивна динаміка: переважна більшість укриттів наших закладів освіти має інтернет, 66% освітніх установ – генератори на випадок аварійних відключень світла. А ще – за підтримки ЮНІСЕФ нам вдалося суттєво оновити технічну базу.

Нагадаємо: з 3 квітня на сайті Українського центру оцінювання якості освіти розпочалася реєстрація для проходження національного мультипредметного тесту. Вона триватиме до 3 травня включно. Реєстрація учасників тестування виключно електронна.

Тестування проходитиме у дві сесії:

• основна: 5 червня – 23 червня;

• додаткова: 11–24 липня.

05-12 червня – додатковий період реєстрації на НМТ. У цей період можуть зареєструватися особи, які не змогли з поважних причин зареєструватися для проходження НМТ під час основного періоду реєстрації та яким було відмовлено в реєстрації.