За процесуального керівництва Звенигородської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителя Звенигородського району, обвинуваченого в незаконній порубці дерев в захисних насадженнях, що заподіяло істотну шкоду, та пропозиції службовій особі надати неправомірну вигоду (ч. 1 ст. 246, ч. 1 ст. 369 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства місцевий житель без відповідних дозвільних документів зрубав дерева породи акація у лісосмузі, чим заподіяв шкоду навколишньому природному середовищу на суму понад 50 тис. грн. Вказані незаконні дії були виявлені працівниками поліції. З метою уникнення кримінальної відповідальності за скоєне правопорушення чоловік запропонував одному із правоохоронців надати неправомірну вигоду у розмірі 1000 грн, щоб приховати факт незаконної порубки дерев.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 246 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк; санкція ч. 1 ст. 369 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.