До річниці випуску першої поштової марки України воєнного часу «Русскій воєнний корабль, іді…!» Укрпошта підготувала спеціальний благодійний випуск – презентаційну рамку «Русскій воєнний корабль, іді …!». Вона містить поштову картку та ту саму легендарну поштову марку «Русскій воєнний корабль, іді…!» з відбитком штемпеля «Перший день», яким марка гасилася в день введення в обіг на київському головпоштамті рік тому.

Про це інформує пресслужба АТ “Укрпошта”, передає ChesnoNews.

Тираж випуску лімітований – 1000 примірників. Ціна – 1600 грн. Одна тисяча гривень від реалізації кожної рамки буде спрямована на закупівлю квадрокоптерів для Збройних Сил України.

Рік тому, 12 квітня, Укрпошта ввела в обіг першу поштову марку в умовах воєнного часу – «Русскій воєнний корабль, іді…!». Славнозвісна фраза прикордонника з острова Зміїний на пропозицію російських військових здатися стала перманентним ставленням кожного українця до окупантів і сприйнялася світом із захопленням, ставши ототожненням гідності, сміливості та нескореності.

Через два дні після офіційного введення марки в обіг сталася подія, яка кардинально вплинула на її сприйняття та розпочала новий етап в історії української філателії. 14 квітня 2022 року ракетний крейсер «Москва», зображений на марці та відправлений за заданим маршрутом, потопили українські військові за допомогою протикорабельних ракет «Нептун». Після цього бажаючих придбати пророчу поштову марку «Русскій воєнний корабль, іді …!» виявилося в тисячі разів більше, ніж це дозволяв тираж, який становив 1 мільйон примірників, що було рекордом для художніх поштових марок за останні 15 років. Зазвичай вони випускаються тиражем 100-130 тис. прим.

Поштова марка «Русскій воєнний корабль, іді …!» – легендарний, історичний та всесвітньо відомий символ України. Так, поштова марка з кораблем стала найдорожчим лотом, проданим на благодійному аукціоні від Prozorro за 5 млн грн. Також поштова марка продавалася як на українських, так і на світових маркетлейсах, наприклад, на еBay вартість поштової марки сягала близько 1 тис дол.

Перша українська поштова марка воєнного часу «Русскій воєнний корабль, іді …!» стала безпрецедентним явищем у світовій філателії і змогла об’єднати не лише колекціонерів, поціновувачів філателії та українців, а й весь цивілізований світ, який вже більше року стоїть пліч-о-пліч з нашою державою на стороні справедливості та правди.