Прокурорами Черкаської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом організації та здійснення незаконного виготовлення і збуту алкогольних напоїв, а також виготовлення марок акцизного податку (ч. 1 ст. 204, ч. 2 ст. 204, ч. 1 ст. 199 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Слідством встановлено, що житель м. Черкаси організував та здійснював за місцем свого проживання незаконне виготовлення, зберігання та збут алкогольних напоїв шляхом змішування спирту етилового й води з додаванням смако-ароматичних домішок, імітуючи їх смакові якості та пакування під алкогольні напої відомих виробників; а також виготовлення марок акцизного податку для їх використання під час збуту незаконно виготовленої алкогольної продукції.

З урахуванням отриманих під час досудового слідства доказів, слідчим відділом Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області за погодженням з обласною прокуратурою вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 1, 2 ст. 204, ч. 1 ст.199 КК України.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 204 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від п’яти до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів; ч. 2 ст. 204 КК України – позбавлення волі на строк до п’яти років з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення; ч. 1 ст. 199 КК України – позбавлення волі на строк від трьох до семи років.