Програма медичних гарантій передбачає, що пацієнт може безоплатно отримати медичну послугу у будь-якому медичному закладі, що має договір з НСЗУ, незалежно від форми власності та місця його знаходження (за надані послуги сплачує держава).

Про це інформує пресслужба Міністерства охорони здоров’я України, передає ChesnoNews.

Часто пацієнти просять уточнити, чи існує ліміт на кількість безоплатних послуг для пацієнтів, як в комунальних, так і в приватних закладах чи у лікаря-ФОП?

Наприклад, якщо спостерігати вагітність у приватному центрі, що має договір з НСЗУ за пакетом «Ведення вагітності в амбулаторних умовах», то чи буде обмежуватись кількість візитів до гінеколога? Або у разі укладення декларації із лікарем-ФОП, скільки разів можна звернутись до такого лікаря на рік?

Наголошуємо, що лімітів на надання безоплатних послуг як у комунальних, так і в приватних медичних закладах, які надають ці послуги за договором з НСЗУ, не існує.

Пацієнт має право звертатись до свого сімейного лікаря стільки, скільки необхідно за станом здоров’я. Також немає лімітів на кількість обстежень чи аналізів. Необхідність проведення того чи іншого обстеження визначає сімейний лікар, відповідно до стану здоров’я пацієнта/ки.